Blicko.ba - Info portal!

 
 • Registracija
  *
  *
  *
  *
  *
  Fields marked with an asterisk (*) are required.

Nauka

Nauka

WhatsApp udvostručio broj korisnika

WhatsApp, višeplatformska mobilna aplikacija za slanje poruka, danas ima više od 430 miliona aktivnih korisnika, objavio je u ponedjeljak glavni izvršni direktor tvrtke Jan Koum.

 

Nauka

Imaju li vlažne maramice ovaj sastojak – ne kupujte ih!

Iako na njima uglavnom stoji oznaka da su sigurne za osjetljivu kožu, prilikom kupovine, pogledajte imaju li ovaj sastojak.

 

Nauka

Važnije je koliko roditelji provode vremena sa djecom, a ne kojeg su spola

 

Francuski naučnici prošle godine su otkrili da majke i očevi jednako dobro mogu identificirati plač svoje bebe, što je dovelo u pitanje pojam majčinskog instinkta.

   

Nauka

Kada se isplati doktorat?

U nekim oblastima iz prirodnih nauka Dr. ispred imena (odnosno PhD iza imena) nije ništa posebno, već nešto što se podrazumjeva.

 

Nauka

Kineskinje kače kosu štipaljkama da ne zaspu

Mlada studentica iz Kine 20-godišnja Čen Tang preko dana radila, a po noći učila. Budući da je imala puno obveza preko dana navečer bi joj se već prispavalo.

 

Nauka

Inžinjerstvo multimedije, grafičke tehnologije

Područja koja obuhvata multimedija su: poslovna primjena, multimedija u obrazovanju, multimedialna državne uprave, multimedija u zabavi , multimedija na javnim mjestima, virtualna stvarnost. Multimedija je svaki digitalni i analogni zapis koji vidimo ili čujemo, a multimedijalni projekat je sve ono što sadrži minimalno dvoje od navedenog: animaciju, video, sliku, tekst, laser, vibraciju.

   
Baner

Anketa

Uspomene su Vam najdraže kao: