Blicko.ba - Info portal!

 
 • Registracija
  *
  *
  *
  *
  *
  Fields marked with an asterisk (*) are required.

Vijesti

BiH

POJAVILA SE I U BiH Ako dirnete ovu biljku imat ćete užasne posljedice!

Opasna i agresivno šireća biljka zvana gigantski svinjski korov pojavila se i u BiH! U Sloveniji je zabilježena u Ljubljani i okolici te Mariboru, gdje je vjerovatno "izbjegla" iz botaničkog vrta. Nadalje, u Bosni i Hercegovini zabilježena je u okolinii Sarajeva, a utvrđeno je kako se ovdje nalazi vjerovatno već od 2007. godine.

 

Crna hronika

ŠTAMPAO NOVAC U KUĆI Uhapšen dvadesetogodišnji falsifikator iz Prijedora

Policijski službenici Sektora krim policije CJB Prijedor jučer su u Omarskoj kod Prijedora pretresom kuće i pomoćnih objekata koje koristi mještanin D.T. (20) pronašli i privremeno oduzeli štampač skener i 26 krivotvorenih novčanica u apoenima od po 50 maraka. Riječ je o akciji kodnog naziva "Štampač", a pretres je uslijedio po nalogu Suda BIH.

 

Svijet

U Hrvatsku ušlo više od 11.000 izbjeglica, zatvoreno 7 granica sa Srbijom

U Hrvatsku je sinoć do 22 sata stiglo 11.003 izbjeglica. Svi granični prijelazi prema Srbiji su zatvoreni, saopćeno je iz MUP-a. U saopćenju se navodi da će granični prijelazi ostati zatvoreni do daljnjeg.

   

BiH

NE ZABORAVITE KIŠOBRANE Evo kakvo nas vrijeme očekuje danas!

U Bosni i Hercegovini jutros je oblačno. U većem dijelu zemlje pada kiša. Bez padavina u zapadnim i sjeverozapadnim područjima.

 

Svijet

OVDJE NEMA POSLA, NOVCA, NI BUDUĆNOSTI Bugari ovim bilbordom dočekuju izbjeglice

Bugari izbjeglicama koji dolaze u njihovu državu poručuju da nema hljeba u njihovoj zemlji. Naime, sirijske izbjeglice uglavnom idu pravcem Grčka-Makedonija-Srbija-Mađarska, ali hiljade njih ide preko Bugarske.

 

BiH

POLICAJAC KOJI JE 1990. UHAPSIO ARKANA Zvali su me izdajnikom, a ja sam samo radio svoj posao

S obzirom na to da je bio Dan Republike Jugoslavije (29. novembar 1990. godine se još proslavljao), nekako se u zraku osjećala svečarska atmosfera, svi smo slavili, ali su neki od nas morali i raditi.

   
Baner

Anketa

Uspomene su Vam najdraže kao: