Blicko.ba - Info portal!

 
 • Registracija
  *
  *
  *
  *
  *
  Fields marked with an asterisk (*) are required.

Vijesti

Svijet

Vučić: Bavite se svojom zemljom, ostavite Srbiju na miru

Hrvatska u rješavanju izbjegličke krize ima dvostruke standarde, rekao je premijer Srbije Aleksandar Vučić, zatraživši od hrvatskih zvaničnika da Srbiju ostave na miru, da se bave svojom zemljom i da im "Srbija ne bude glavna zemlja i glavna meta u kampanji".

 

Svijet

IZBJEGLIČKA KRIZA U HRVATSKOJ Do sada ušlo 77.000 izbjeglica

U Hrvatsku je tokom vikenda ušlo oko 12.000 izbjeglica, saopćilo je jutros Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) te zemlje.

 

BiH

SIPA ponovo u kući Jerka Ivankovića Lijanovića

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) su jutros uz prisustvo djelatnika Policijske stanice Široki Brijeg došli pred porodičnu kuću bivšeg ministra i dopredsjednika NSRZB Jerka Ivankovića Lijanovića.

   

Tuzlanski kanton

Jovan Jezdić 20 godina poslije rata palio po Kalesiji, mediji u RS-u šute: Dijagnoza (ni)je terorizam, koji je rezervisan samo za Bošnjake

U noći sa srijede na četvrtak, odnosno uoči Kurban bajrama (24.septembar 2015.), na području Jelovog Brda i Gojčina u općini Kalesija, podmetnut je požar na nekoliko objekata.

 

Svijet

Crtež sirijskog dječaka koji je ostavio bez teksta i njemačku policiju

Dječak koji je pobjegao od užasa rata u Siriji i uspio sa svojom porodicom nakon velikog broja dana neizvjesnosti doći do Njemačke, poklonio je policajcima u Passau crtež koji ih je ostavio bez teksta.

 

BiH

Građani jedu kancerogeno povrće, zemljište u dijelovima FBiH puno teških metala

MOSTAR - Nakon što je Federalni zavod za agropedologiju tokom ove godine izuzeo 14 uzoraka zemljišta u donjem toku rijeke Spreče te utvrdio alarmantne činjenice o zagađenosti zemljišta teškim metalima i kancerogenim spojevima, Vlada FBiH je naložila da se provedu dodatna istraživanja, što je i učinjeno.

   
Baner

Anketa

Uspomene su Vam najdraže kao: