Blicko.ba - Info portal!

 
 • Registracija
  *
  *
  *
  *
  *
  Fields marked with an asterisk (*) are required.

Vijesti

Crna hronika

PUCNJAVA U MOSTARU Ustrijeljena jedna osoba

U Mostaru, u ulici Blajburških žrtava na broju 23 jutros oko 9.35 sati došlo je do pocnjave u kojoj je, kako neslužbeno doznajemo, ustrijeljena jedna osoba.

 

BiH

VELIKA HISTORIJSKA ULOGA Danas 12. godišnjica smrti Alije Izetbegovića

Na današnji dan prije 12 godina u 78. godini umro je prvi predsjednik Predsjedništva RBiH Alija Izetbegović. Povodom godišnjice smrti Izetbegovića delegacija SDA danas će položiti cvijeće i proučiti Fatihu na šehidskom mezarju Kovači, dok će večeras u Narodnom pozorištu Sarajevo biti održana prigodna akademija.

 

BiH

Za mjesec dana više od 7.000 ljudi posjetilo Zemaljski muzej

Na današnji dan prije mjesec sa glavnog ulaza u Zemaljski muzej Bosne i Hercegovine skinute su zakovane daske sa napisom “Zatvoreno”. Time je ovaj muzej nakon tri godine ponovo otvoren za javnost.

   

BiH

CIVILNA ZAŠTITA NA OPREZU Poplavljeno nekoliko kuća u RS-u, voda usporavala saobraćaj u Banjoj Luci

10:05 Na području Banje Luke nema opasnosti od izlijevanja rijeka i bujičnih vodotokova i situacija je pod kontrolom, tvrde iz gradskog Odsjeka za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice.

 

Crna hronika

Advokat Ratka Mladića: Presuda nije moguća prije 2019. godine

Presuda generalu Ratku Mladiću u Haškom tribunalu ne može se očekivati prije 2019. godine, ako se budu poštovali rokovi koji su važili i za sve druge ranije predmete, rekao je Mladićev advokat Miloš Šaljić.

 

BiH

MOSTAR Zbog obilnih padavina poplavljena pojedina naselja

Zbog obilnih padalina protekle noći, pripadnici Profesionalne vatrogasne brigade Mostar imali su više intervencija na ispumpavanju vode, a stanje je još teško u pojedinim mostarskim naseljima.

   
Baner

Anketa

Uspomene su Vam najdraže kao: