Blicko.ba - Info portal!

 
 • Registracija
  *
  *
  *
  *
  *
  Fields marked with an asterisk (*) are required.

Vijesti

BiH

Arkanova desna ruka Vojkan Đurković dvije decenije troši opljačkani novac protjeranih Bijeljinaca i Janjaraca

Vreli septembar 1994. godine ostat će upamćen u historiji bijeljinskih i janjarskih Bošnjaka kao posljednji čin monstruoznog plana protjerivanja nesrpskog stanovništva iz semberskih krajeva. Tih dana prema Tuzli su deportirane najveće grupe nevinih civila koji su iza sebe ostavili bogata imanja i vjekovna ognjišta.

 

Svijet

Egipatski milijarder: Italija ili Grčka, prodajte mi otok i ja ću ga pretvoriti u izbjegličko utočište

EGIPATSKI milijarder Naguib Sawiris traži da mu Italija ili Grčka prodaju otok kako bi ga mogao razviti u nezavisno prihvatilište za stotine hiljada izbjeglica.

 

BiH

Mljekari apeluju na bh. potrošače da kupuju domaće mlijeko, zalihe od 10 miliona litara ih guše

Prerađivači mlijeka i mliječnih proizvoda iz Bosne i Hercegovine upozorili su na sjednici Grupacije koja je održana u utorak u Sarajevu da bh. mljekari u ovom trenutku imaju čak 10 miliona litara mlijeka u zalihama i da ih to u velikoj mjeri opterećava, prenosi bh. novinska agencija Patria.

   

Svijet

Mađarski premijer poručio izbjeglicama: Ne dolazite, ne želimo muslimane

Mađarski premijer Viktor Orban poslao je poruku muslimanskim izbjeglicama koje bježe od užasa rata i siromaštva sa Bliskog Istoka i iz Afrike: Molim vas ne dolazite!

 

Svijet

TURSKA Uhapšena četvorica odgovornih za smrt dječaka

Turske vlasti uhapsile su četiri osobe za koje se vjeruju da su odgovorne za utapanje 12 Sirijaca, a među njima je bio i trogodišnji dječak Ajlan Kurdi, prenose turski mediji.

 

Zanimljivosti

Šminka po boji očiju: Za plave bakrena, a smeđe ljubičasta

Pojam samo jedne prave nijanse make-upa za određen tip očiju zastario je kao i slaganje jelovnika prema krvnoj grupi, ali istina je da pravilno odabrane nijanse ističu prirodnu boju očiju, a u nekim slučajevima mogu promijeniti i cjelokupan izgled. Poznata vizažistica Charlotte Tilbury daje savjete kako od šminke izvući najbolje, a prenosi ih Allure.

   
Baner

Anketa

Uspomene su Vam najdraže kao: