Blicko.ba - Info portal!

 
 • Registracija
  *
  *
  *
  *
  *
  Fields marked with an asterisk (*) are required.

Vijesti

Svijet

KOLUMBIJA Pao avion na stambeno naselje, pet osoba poginulo

Mali avion srušio se ubrzo nakon polijetanja sa aerodroma na stambenu oblast u Bogoti, petoro osoba je poginulo, a sedam je povrijeđeno.

 

Crna hronika

PUCNJAVA U MOSTARU Ustrijeljena jedna osoba

U Mostaru, u ulici Blajburških žrtava na broju 23 jutros oko 9.35 sati došlo je do pocnjave u kojoj je, kako neslužbeno doznajemo, ustrijeljena jedna osoba.

 

BiH

VELIKA HISTORIJSKA ULOGA Danas 12. godišnjica smrti Alije Izetbegovića

Na današnji dan prije 12 godina u 78. godini umro je prvi predsjednik Predsjedništva RBiH Alija Izetbegović. Povodom godišnjice smrti Izetbegovića delegacija SDA danas će položiti cvijeće i proučiti Fatihu na šehidskom mezarju Kovači, dok će večeras u Narodnom pozorištu Sarajevo biti održana prigodna akademija.

   

BiH

Za mjesec dana više od 7.000 ljudi posjetilo Zemaljski muzej

Na današnji dan prije mjesec sa glavnog ulaza u Zemaljski muzej Bosne i Hercegovine skinute su zakovane daske sa napisom “Zatvoreno”. Time je ovaj muzej nakon tri godine ponovo otvoren za javnost.

 

BiH

CIVILNA ZAŠTITA NA OPREZU Poplavljeno nekoliko kuća u RS-u, voda usporavala saobraćaj u Banjoj Luci

10:05 Na području Banje Luke nema opasnosti od izlijevanja rijeka i bujičnih vodotokova i situacija je pod kontrolom, tvrde iz gradskog Odsjeka za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice.

 

Crna hronika

Advokat Ratka Mladića: Presuda nije moguća prije 2019. godine

Presuda generalu Ratku Mladiću u Haškom tribunalu ne može se očekivati prije 2019. godine, ako se budu poštovali rokovi koji su važili i za sve druge ranije predmete, rekao je Mladićev advokat Miloš Šaljić.

   
Baner

Anketa

Uspomene su Vam najdraže kao: