Blicko.ba - Info portal!

 
 • Registracija
  *
  *
  *
  *
  *
  Fields marked with an asterisk (*) are required.

Zanimljivosti

Vijesti - Zanimljivosti

Ovih pet navika jednako su loše kao pušenje

Mnogi od nas ne puše i misle kako je to znak zdravog života, ali istovremeno zanemarujemo ostale, naoko bezopasne, navike koje štete našem zdravlju u istoj mjeri kao što to radi i pušenje. Razlika je samo u "mehanizmu" dugoročnog utjecaja na tijelo i organizam.

 

Vijesti - Zanimljivosti

Šminka po boji očiju: Za plave bakrena, a smeđe ljubičasta

Pojam samo jedne prave nijanse make-upa za određen tip očiju zastario je kao i slaganje jelovnika prema krvnoj grupi, ali istina je da pravilno odabrane nijanse ističu prirodnu boju očiju, a u nekim slučajevima mogu promijeniti i cjelokupan izgled. Poznata vizažistica Charlotte Tilbury daje savjete kako od šminke izvući najbolje, a prenosi ih Allure.

 

Vijesti - Zanimljivosti

Sve što trebaš znati o maskama za lice

Maske za lice nisu obavezni dio beauty rutine, no ako se redovno koriste mogu itekako pridonjeti lijepom i mladolikom izgledu tvoje kože. Maske dolaze u mnogim oblicima te različitim pakiranjima, a želiš li naučiti više o njima, pročitaj naše upute.

   

Vijesti - Zanimljivosti

PROGNOZE METEOROLOGA Pred nama je paklena jesen, vrućine i poplave do novembra

Nesvakidašnje vrućine na našem će području trajati tokom septembra pa sve do novembra, smatra meteorolog AccuWeathera Alan Reppert, što će uzrokovati i obilne kiše.

 

Vijesti - Zanimljivosti

UKLETI BUNAR Mistična voda sve što dotakne pretvara u kamen

Zbog činjenice da ko god dođe u doticaj s mračnom i mističnom vodom koja se slijeva niz stijene bude pretvoren u kamen, lokalno stanovništvo je ovo mjesto prozvalo ukletim. Dugi niz godina, čak i stoljeća, stanovništvo obližnjih naselja vjeruje da je 'Skamenjeni bunar' ukleo sam vrag, te žive u strahu od doticaja s vodom zbog koje stvari u samo nekoliko mjeseci bivaju prtvorene u kamen.

 

Vijesti - Zanimljivosti

Šminkanje na +35: Ovo je pet pravila koja garantuju savršeno lice

Brojne žene se pitaju mogu li biti lijepo našminkane i kad živa poraste u termometru do nesnosnih vrućina. Odgovor je: naravno. Pazite samo da izbjegavate ove greške.

   
Baner

Anketa

Uspomene su Vam najdraže kao: