Blicko.ba - Info portal!

 
 • Registracija
  *
  *
  *
  *
  *
  Fields marked with an asterisk (*) are required.

Dijaspora

Diaspora - Diaspora

Bh. građani u Holandiji dobijaju kazne jer nisu prijavili penzije iz BiH

Veliki broj holandskih korisnika socijalnim primanja porijeklom iz Bosne i Hercegovine posljednjih nekoliko mjeseci dobija kazne zbog neprijavljenih penzija u BiH.

 

Diaspora - Diaspora

Trla baba lan.. Bajka o ukidanju britanske vize za bosanskohercegovačke građane

Britanska vlada nije ukinula vize za građane Bosne i Hercegovine zato što to bosanskohercegovačka vlada u zvaničnoj pismenoj proceduri od njih nije tražila.

 

Diaspora - Diaspora

DW: Islam, Bosanci i karneval

Karneval je više od karnevalskih povorki i pijančenja. On je proslava kojom su se hrišćani nekada pripremali za pedstojeći post.

   

Diaspora - Diaspora

Bh. građani u Štutgartu obilježili Međunarodni dan maternjeg jezika

Tribinom o temi "Očuvanje maternjeg jezika kroz bosanske dopunske škole i druge aktivnosti" i promocijom Pravopisnog priručnika b/h/s jezika sa osnovama gramatike, građani BiH u Njemačkoj su obilježeli 21. februar, Međunarodni dan maternjeg jezika.

 

Diaspora - Diaspora

Tradicionalna dodjela priznanja najuspiješnijim Bosancima i Hercegovcima u dijaspori

U organizaciji Islamskog zajedničkog centra (IGC) Balingen, u Njemačkoj se održala tradicionalna dodjela priznanja za najbolje ličnosti 2013. godine prema izboru Osmana Džihe, urednika i voditelja emisije "U tuđoj avliji", koja se emitira na TV Hayat plus.

 

Diaspora - Diaspora

Prve njegovateljice iz BiH stigle u Njemačku

Nakon potpisivanja bilateralnog sporazuma između bh. i njemačkih institucija, u Njemačku su stigle prve njegovateljice iz BiH.

   
Baner

Anketa

Uspomene su Vam najdraže kao: