Blicko.ba - Info portal!

 
 • Registracija
  *
  *
  *
  *
  *
  Fields marked with an asterisk (*) are required.

Kultura

Vijesti - Kultura

"Labuđe jezero“ u Tuzli

Ništa tako odavno nije ispunilo dušu Tuzlaka kao što je to sinošnja baletna predstava "Labuđe jezero" u izvedbi „Carskog ruskog baleta" iz Rusije, izvedena u

 

Vijesti - Kultura

Travnik: Otkrivena skulptura Ive Andrića

Ispred Memorijalnog muzeja "Rodna kuća Ive Andrića" u Travniku, otkrivena je skulptura velikog književnika i dobitnika Nobelove nagrade za književnost Ive Andrića, javlja novinska agencija Onasa.

 

Vijesti - Kultura

Video izložba: „Tuzla – turistička odrednica“

U srijedu, 8.10.2014.je u intimnoj atmosferi u Arheološkome parku kod Panonskih jezera u Tuzli održana video izložba fotografija, koje su poslane na natječaj „Tuzla – turistička odrednica“.

   

Vijesti - Kultura

Predstava "Krojcerova sonata" u Teatru Kabare Tuzla

U okviru manifestacije Ljeto u Tuzli, u petak, 26. septembra igrat će predstava "Krojcerova sonata" u Teatru Kabare Tuzla sa početkom u 20 sati.

 

Vijesti - Kultura

Predstava "Đevrasim Cvijan za presjenika" u Narodnom pozorištu Tuzla

"Đevrasim Cvijan za presjenika", naziv je pozorišne predstave u režiji bosanskohercegovačkog redatelja i scenariste Envera Puške, koju će u formi monodrame odnosno satiričnog komada interpretirati glumac Dragan Marinković Maca.

 

Vijesti - Kultura

Foto: Promocija knjige "Tuzlanski skok preko kože"

Knjiga pod nazivom "Tuzlanski skok preko kože", braće Tihomira i Željka Knežičeka promovirana je jučer na Rudarskom fakultetu u Tuzli.

   
Baner

Anketa

Uspomene su Vam najdraže kao: