Blicko.ba - Info portal!

 
 • Registracija
  *
  *
  *
  *
  *
  Fields marked with an asterisk (*) are required.

Kultura

Vijesti - Kultura

Foto: 19. izložba likovnih radova "Likovni pogled na svijet"

Izložba likovnih radova članova sekcije pod nazivom "Likovni pogled na svijet" otvorena je u subotu, 15 marta u 12 sati u Galeriji Mandžić u Tuzli.

 

Vijesti - Kultura

10 godina postojanja i rada udruženja "Mladih Tuzla" i "Pozorišta mladih Tuzla"

Udruženje „Mladi Tuzle“ i „Pozorište mladih Tuzle“, u martu ove godine, bogatim i raznovrsnim programom, obilježavaju desetogodišnjicu rada.

 

Vijesti - Kultura

Izložba slika "Ženski svijet" u BKC-u Tuzla

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena, u velikoj galeriji BKC-a Tuzla u četvrtak, 6. marta 2014. godine biće otvorena izložba slika Zeničanke Zdene Šarić Pisker koja već više od tri godine stvara umjetničke radove u neobičnoj tehnici enkaustike.

   

Vijesti - Kultura

Koncert klasične muzike u izvedbi "Tuzlanskog kamernog orkestra"

Povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, u subotu će biti održan koncert klasične muzike u izvedbi "Tuzlanskog kamernog orkestra" u Međunarodnoj galeriji portreta Tuzla sa početkom u 19 sati.

 

Vijesti - Kultura

Foto: Zeničanka u svom restoranu u Turskoj promovira bh. kulturu

Zeničanka Hernestina Veziroglu (33) već osam godina sa mužem i djecom živi u gradu Giresunu na sjeveru Turske i sa uspjehom vodi privatni restoran, koji svojom bogatom gastronomskom ponudom bosanskih jela i svojim specifičnim interijerom i uslugom, ima i ulogu promotora bosanskohercegovačke kulture i života u prijateljskoj Turskoj, javlja Anadolu Agency (AA).

 

Vijesti - Kultura

"Bosna u srcu-dug prema istini" - knjiga koja prodire u srž i posljedice rata u domovini

Promocija knjige "Bosna u srcu - dug prema istini" autora Nihada Filipovića bit če održana u subotu, 1. marta 2014. godine u sali Kulturno-obrazovnog Centra u Ključu.

   
Baner

Anketa

Uspomene su Vam najdraže kao: