Blicko.ba - Info portal!

 
 • Registracija
  *
  *
  *
  *
  *
  Fields marked with an asterisk (*) are required.

Kultura

Vijesti - Kultura

27-godišnjak će postati najmlađi djed u Velikoj Britaniji!

Velika Britanija dobit će novog rekordera. Za četiri mjeseca 27-godišnji osuđeni ubica postat će najmlađi djed u toj zemlji.

 

Vijesti - Kultura

Samostalna izložba slika Ćazima Sarajlića

Otvaranje samostalne izložba slika "Mala retrospektiva 1989. – 2014." autora Ćazima Sarajlića zakazano je za utorak 01. aprila ove godine u galeriji BKC – a Tuzla sa početkom u 19 sati.

 

Vijesti - Kultura

Svečano otvaranje XII TKT Festa – Dani akademskog teatra 2014

Svečano otvaranje XII TKT Festa počet će 27. marta 2014.godine u 19 sati i 30 minuta pozorišno-dokumentarnom izložbom „Komedija na sceni Teatra Kabare Tuzla“ i predstavom "Priča sa one strane" u Teatru Kabare Tuzla.

   

Vijesti - Kultura

Godišnjica smrti Branka Ćopića

Veliki bh. književnik, Branko Ćopić, tragično je okončao život. Izvršio je samoubistvo, skokom sa mosta na Savi u Beogradu 26. marta 1984. godine.

 

Vijesti - Kultura

10. rođendan Udruženja "Mladi Tuzla i "Pozorišta mladih"

Deseti rođendan Udruženja "Mladi Tuzle" i "Pozorišta mladih", nastavljen je u Bosanskom kulturnom centru Tuzla retrospektivnom izložbom kostima pozorišnih predstava, premijerom filma "Mladi Tuzle – Mjesto sigurnog odrastanja" i predstavljanjem himne.

 

Vijesti - Kultura

"Abeceda uspjeha i dobrog života & Tajne i vrline uspješnih" uskoro na policama biblioteka širom BiH

Na osnovu Odluke o dodjeljivanju finansijskih sredstava Fondacije za bibliotečku djelatnost, Kemal Balihodžić, autor knjige „Abeceda uspjeha i dobrog života & Tajne i vrline uspješnih“ predao 50 komada ovog djela Fondaciji za bibliotečku djelatnost u Ministarstvu kulture i sporta u Sarajevu.

   
Baner

Anketa

Uspomene su Vam najdraže kao: