Blicko.ba - Info portal!

 
 • Registracija
  *
  *
  *
  *
  *
  Fields marked with an asterisk (*) are required.

BiH

Vijesti - BiH

Novi Zakon o prebivalištu i boravištu donio probleme

Novi Zakon o prebivalištu i boravištu državljana Bosne i Hercegovine na snagu je stupio 29. jula. Donio je nekoliko novih važnih promjena za građane naše zemlje kada prijavljuju prebivalište.

 

Vijesti - BiH

(VIDEO) Poslušajte pjesmu Pere Gudelja objavljenu prije mjesec i po koja govori o dešavanjima u njegovom životu

Osim po uspješnom biznisu poznati bh. privrednik Pero Gudelj bio je poznat i po svojoj ljubavi prema muzici, a posebno po svojoj harmonici. On je krajem juna objavio pjesmu pod naslovom "Harmoniko sestro" koja mnogo govori o dešavanjima u njegovom životu.

 

Vijesti - BiH

Obilježavanje 90. godina od rođenja prvog predsjednika RBiH Alije Izetbegovića

U Sarajevu će danas biti obilježena 90. godišnjica od rođenja prvog predsjednika nezavisne Republike Bosne i Hercegovine Alije Izetbegovića.

   

Vijesti - BiH

Julske penzije tek u ponedjeljak u bankama!

To što će isplata julskih penzija započeti danas, brojnim penzionerima širom Federacije BiH nije radosna vijest, budući da će samo dio novca biti isplaćen poštama. Banke će penzije početi isplaćivati tek u ponedjeljak, 10. avgusta!

 

Vijesti - BiH

Bh. azilanti iz Njemačke morat će otići za samo dvije sedmice

Nakon ogromnog vala azilanata koji su, bježeći od siromaštva iz zapadnog Balkana, preplavili Njemačku, pod pritiskom lokalnih zajednica, od 1. avgusta u ovoj zemlji na snazi su izmjene zakona koje omogućuju brže deportiranje i ogromne uštede na ovom polju.

 

Vijesti - BiH

EU Negativan kreditni rejting

Bonitetna agencija "Standard i Purs" promijenila je sa stabilnog na negativno izgled kreditnog rejtinga EU, nakon podrške evropskog bloka Grčkoj i odluke Velike Britanije da održi referendum o izlasku iz EU.

   
Baner

Anketa

Uspomene su Vam najdraže kao: