Blicko.ba - Info portal!

 
 • Registracija
  *
  *
  *
  *
  *
  Fields marked with an asterisk (*) are required.

Tuzlanski kanton

Vijesti - Tuzlanski kanton

NOVI PROTESTI Radnici TTU: Vlast je nepodnošljiva, a mi nemamo šta jesti

Radnici Tvornica transportnih uređaja (TTU) Tuzla najavili su za sutra, 1. aprila, proteste pred sjedištem Vlade TK-a.

 

Vijesti - Tuzlanski kanton

Veliki broj pripadnika MUP-a TK angažovan za “doček” radnika TTU-a

Radnici Tvornice transportnih uređaja (TTU) Tuzla iako su od strane MUP-a Tuzlanskog kantona dobili zabranu okupljanja ispred zgrade Vlade, još uvijek nisu odlučili hoće li izaći iz kruga fabrike i zaputiti se pred zgradu Vlade TK kako bi održali proteste zbog situacije u kojoj se nalaze.

 

Vijesti - Tuzlanski kanton

Pretresi na području TK: Uhapšene tri osobe, pronađena marihuana, speed i heroin

Postupajući po Operativnom planu i naredbama za pretres općinskih sudova, policijski službenici Uprave policije MUP-a TK-a su izvršili pretrese stambenih, pomoćnih i drugih objekata, vozila i lica na ukupno 5 lokacija na području Tuzle i općina Lukavac, Kalesija i Gračanica.

 

Vijesti - Tuzlanski kanton

Mićanović: Nastojat ćemo u narednom periodu riješiti problem TTU Tuzla

Ministar industrije, energetike i rudarstva Tuzlanskog kantona Srđan Mićanović izjavio je danas da će kantonalna vlada nastojati u narednom periodu riješiti problem Tvornice transportnih uređaja (TTU) Tuzla, čiji su radnici jučer stupili u štrajk.

   

Vijesti - Tuzlanski kanton

Zemlja nije mirovala i u protekla 24 sata: U G. Vukovijama i G. Tojšićima klizišta ugrožavaju pomoćni i stambeni objekat

U protekla 24 sata na području Tuzlanskog kantona aktivirano je nekoliko novih klizišta, a pored Civilne zaštite i vatrogasne jedinice su imale nekoliko intervencija.

 

Vijesti - Tuzlanski kanton

Istraga o nesreći na Površinskom kopu Dubrave: Telefonski kontakti poginulih otkrit će pokrovitelje šverca uglja

Tužilaštvu TK još nisu dostavljeni izvještaji vještaka rudarske i geološke struke o stanju na Površinskom kopu Dubrave u vrijeme nesreće u kojoj su u noći sa 21. na 22. februar poginuli Adel Šehić, Reuf Alibašić, Edin Herić i Alem Dedić koji su ilegalno vadili ugalj, piše Dnevni avaz.

 

Vijesti - Tuzlanski kanton

Zavod zdravstvenog osiguranja TK: Imenovani nova direktorica i član Upravnog odbora

Vlada TK donijela je danas Rješenje o imenovanju Almire Hurić, dipl.ekonomista, za direktora Zavoda zdravstvenog osiguranja Tuzlanskog kantona, do okončanja postupka na osnovu kojeg će se izvršiti imenovanje novog direktora, a najduže do tri mjeseca.

   
Baner

Anketa

Uspomene su Vam najdraže kao: