Blicko.ba - Info portal!

 
 • Registracija
  *
  *
  *
  *
  *
  Fields marked with an asterisk (*) are required.

Tuzlanski kanton

Vijesti - Tuzlanski kanton

Ko je i kako zaposlen: Nakon što nisu dobili odgovor od općinskih vijeća, inspekcija kreće u “pretres” 13 domova zdravlja u TK

Zdravstveni inspektor, inspektor rada i inspektor zaštite na radu dobili su zadatak da u roku od po najviše tri dana „pretresu“ svih 13 domova zdravlja i ostalih zdravstvenih ustanova na području Tuzlanskog kantona.

 

Vijesti - Tuzlanski kanton

Slijepi učenik u klupama Behram-begove medrese: Salkan Delić je omiljen u razredu

Ima jedan islamski učenjak koji je napisao djelo u kojem je obradio biografije slijepih ljudi. On u uvodu svog djela spominje da su slijepe osobe u principu inteligentne, čak znaju biti oštroumnije od osoba koje vide, imaju jaču memoriju itd.

 

Vijesti - Tuzlanski kanton

Pse lutalice u Gračanicu dovoze iz susjednih općina

Pri Veterinarskoj stanici u Gračanici, na inicijativu Općine i građana, prije četiri godine formiran je Ambulantni stacionar za pse da bi se s ulice uklonio sve veći broj pasa lutalica, od kojih su mnogi bili veoma agresivni te su napadali građane.

 

Vijesti - Tuzlanski kanton

Šest novih klizišta na području Tuzlanskog kantona

U posljednja 24 sata na području Tuzlanskog kantona prijavljeno je šest novih klizišta i reaktivirano jedno staro.

   

Vijesti - Tuzlanski kanton

U organizaciji BZK "Preporod" Tuzla promovisana knjiga prof.dr. Senada Lavića

U organizaciji BZK „Preporod“ Tuzla sinoć je u prepunoj sali Međunarodne galerije portreta Tuzla promovisana knjiga „Metodološke rasprave: epistemološko-metodološki pristup znanosti“ autora prof.dr. Senadina Lavića.

 

Vijesti - Tuzlanski kanton

DRAMATIČNO Poplavljeno Sprečko polje

Od jutros je u općinama Petrovo, Gračanica i Doboj Istok, nizvodnood Lukavca, rijeka Spreča poplavila više od stotinu hektara plodne oranice.

 

Vijesti - Tuzlanski kanton

Danas nastavak protesta radnika TTU ispred Vlade TK-a

Radnici Tvornice transportnih uređaja TTU Tuzla nakon jučerašnjih danas nastavljaju proteste pred sjedištem Vlade TK-a, zbog lošeg socijalnog stanja radnika.

   
Baner

Anketa

Uspomene su Vam najdraže kao: