Blicko.ba - Info portal!

 
 • Registracija
  *
  *
  *
  *
  *
  Fields marked with an asterisk (*) are required.

Tuzlanski kanton

Vijesti - Tuzlanski kanton

Radnici TTU Tuzla odgodili najavljene proteste

Radnici Tvornice transportnih uređaja (TTU) Tuzla za danas su odgodili najavljene proteste, kako bi pokušali sa Srđanom Mićanovićem, ministrom energetike, industrije i rudarstva i Hasanom Kandićem, direktorom ITT, sestrinske firme TTU-a, postići dogovor oko dijela isplate plate, te toplog obroka i prijevoza.

 

Vijesti - Tuzlanski kanton

GRAČANICA Nadolazi rijeka Spreča, u Karanovcu 30 cm do redovne odbrane od poplava!

Poslije obilnih padavina cijele protekle noći, raste vodostaj rijeka u Sprečkom polju. Vodostaj Spreče na mjernom mjestu Karanovac kod Gračanice jutros je iznosio 270 centimetara, odnosno 30 centimetara do redovne odbrane od poplava.

 

Vijesti - Tuzlanski kanton

DVADESET GODINA OD MASAKRA NA KAPIJI Na današnji dan je ugašena tuzlanska mladost

Danas se navršava dvadeset tužnih godina od stravičnog zločina na tuzlanskog Kapiji. Granata ispaljena sa položaja vojske RS na Ozrenu ubila je 71 mladu osobu, a ranila više od 150 osoba.

 

Vijesti - Tuzlanski kanton

Dvije decenije nakon masakra na Kapiji: Đukić i dalje u bjekstvu

Dok se porodice i prijatelji civilnih žrtava stradalih u stravičnom masakru počinjenom 25. maja 1995. godine na Kapiji, u centru Tuzle, pripremaju za obilježavanje 20. godišnjice najveće tuzlanske tragedije, Novak Đukić,

   

Vijesti - Tuzlanski kanton

ČUDO OD DJETETA Otvorena izložba slika 9-godišnjaka iz Tuzle

U prostorijama „Osnovne škole Slavinovići“ otvorena je izložba slika „Prijatelji i radost“ devetogodišnjeg Hamze Jahića učenika ove škole.

 

Vijesti - Tuzlanski kanton

23 godine od najznačajnije odbrane grada

U Tuzlanskom naselju Brčanska Malta danas će uz prisustvo bivših boraca, predstavnika boračkih organizacija, općinske i kantonalne vlasti, biti obilježeno 23 godine od bitke poznate kao Tuzlanska kolona, koju Tuzlaci smatraju najznačajnijom za odbranu grada.

 

Vijesti - Tuzlanski kanton

MREVUK TK: Mladi planiraju sreću potražiti van BiH!

Završna aktivnost Mreže vijeća učenika TK u okviru projekta ˝Otići ili ostati˝ održana je danas, pod simboličnim imenom “Završna aktivnost”.

   
Baner

Anketa

Uspomene su Vam najdraže kao: