Blicko.ba - Info portal!

 
 • Registracija
  *
  *
  *
  *
  *
  Fields marked with an asterisk (*) are required.

Tuzlanski kanton

Vijesti - Tuzlanski kanton

Prihvaćen tekst sporazuma o uvezivanju radnog staža radnicama “Aide”

Vlada Tuzlanskog kantona usvojila je Odluku o prihvatanju teksta Sporazuma o preuzimanju obaveze plaćanja obračunatih, a neuplaćenih određenih javnih prihoda, obveznika uplate Fabrike obuće “Aida” d.d. Tuzla.

 

Vijesti - Tuzlanski kanton

Poljoprivrednici TK-a najavljuju blokadu ulica

Koordinacija udruženja poljoprivrednika TK-a upozorila je nadležne, na federalnom i kantonalnom nivou, da će preduzeti drastične korake ukoliko im do polovine narednog mjeseca ne budu isplaćena dugovanja po osnovu poticaja za proizvodnju.

 

Vijesti - Tuzlanski kanton

Tuzla: Počela izgradnja stambenih montažnih objekata

Počeli radovi na izgradnji montažnih objekata za porodice koje nemaju uslove da se vrate u svoje domove nakon prirodne katastrofe u maju 2014. godine.

 

Vijesti - Tuzlanski kanton

Ove sedmice četiri nove avio linije sa Međunarodnog aerodroma Tuzla

Već od sutra (srijeda 24. juni) sa Međunarodnog aerodroma Tuzla biće otvorene dvije nove avio linije. U pitanju su Frankfurt (Njemačka) i Oslo (Norveška) dok će avio linije prema Münchenu (Njemačka) odnosno Stockholmu (Švedska) biti otvorene od petka 26. juna 2015. godine.

   

Vijesti - Tuzlanski kanton

Vlada TK danas o obavezama za radnike Aide

Vlada Tuzlanskog kantona danas će na sjednici razmatrati Informaciju o stanju sigurnosti na području ovog kantona za 2014. godinu.

 

Vijesti - Tuzlanski kanton

Rudari treće smjene odbili izaći iz jame

Svih 90 radnika treće smjene Krekinog Rudnika Mramor u Tuzli preksinoć su obustavili proizvodnju te jučer ujutro puna dva sata odbijali izaći iz jame.

 

 

Vijesti - Tuzlanski kanton

Tuzla: Putevi prohodni, ekipe rade na uklanjanju posljedica nevremena

Prema izvještaju Kantonalnog štaba Civilne zaštite u proteklom periodu vatrogasne jedinice imale su tri intervencije na gašenju požara. Jedan od najvećih izazova bio je u živiničkom naselju Golubinjak gdje je od udara groma zapaljen auto-otpad.

   
Baner

Anketa

Uspomene su Vam najdraže kao: