Blicko.ba - Info portal!

 
 • Registracija
  *
  *
  *
  *
  *
  Fields marked with an asterisk (*) are required.

MOSKVA POTVRĐUJE Carter nam dao mape položaja ISIL-a

E-mail Ispis PDF

Moskva potvrđuje da je bivši američki predsjednik Jimmy Carter predao Rusiji mape položaja Islamska država u Siriji,saopćeno je iz ruske vlade.

Carter je ranije izjavio da je u maju predao ruskoj ambasadi mape položaja boraca Islamske države u Siriji poslije razgovora s predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom, prenio je “Sputnik”.

- Mogu da potvrdim da ova informacija odgovara stvarnosti. Zaista, ruskoj strani obratio se Jimmy Carter prijedlogom da nam pošalje mape koje je sastavio njegov predsjednički centar, a koje pokazuju aktuelni raspored sukobljenih strana u Siriji, uključujući pozicije vladine armije, Islamske države i drugih organizacija - rekla je zvanična predstavnica Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.

Prema njenim riječima, dobiveni geografski podaci nisu strogo povjerljiva informacija, prenosi Tanjug.

- Veliki dio ovih mapa izložen je na sajtu centra koji predvodi Jimmy Carter - naglasila je ona.

- Istovremeno, mi smo s velikom zahvalnošću primili ovaj gest bivšeg predsjednika Sjedinjenih Država, koji se, očigledno, iskreno zalaže za ujedinjenje napora u borbi protiv terorizma i pri tom se brine za sudbinu sirijskog naroda - izjavila je Zaharova, prenosi “Sputnik”.

- Naravno, s naše tačke gledišta, bilo bi logičnije i efikasnije da bi takav konstruktivan pristup pokazivali oni koji uVašingtonu imaju potpune informacije o svemu ovome - rekla je Zaharova.

Blicko.ba/avaz

 
Baner

Anketa

Uspomene su Vam najdraže kao: