Blicko.ba - Info portal!

 
 • Registracija
  *
  *
  *
  *
  *
  Fields marked with an asterisk (*) are required.

Duraković: Imam informaciju da će ostavka biti odbačena

E-mail Ispis PDF

Načelnik Općine Srebrenica Ćamil Duraković, koji je nedavno podnio ostavku na tu funkciju nakon što je lokalna skupština smijenila direktora Doma zdravlja Srebrenica Nenada Miloševića, izjavio je danas Feni da očekuje da Skupština općine njegovu ostavku neće prihvatiti.

- Skupština će se očitovati o tome i raspolažem informacijom da će ostavka biti odbačena - rekao je Duraković, koji je jučer u centrali SDA u Sarajevu održao sastanak s odbornicima i potpredsjednikom Skupštine općine Srebrenica Hamdijom Fejzićem.

Duraković ističe da je na tom sastanku dogovoreno da će se ubuduće zajednički raditi, naročito kada su u pitanju važne odluke za lokalnu zajednicu.

- Dogovoreno je da se u narednom periodu usaglašavaju odluke zajednički s probasanskim strankama - rekao je Duraković.

Kada je u pitanju Dom zdravlja Srebrenica, u narednom periodu će biti raspisan konkurs na kojem će biti izabrana najadekvatnija osoba, "o kojoj ćemo svi biti saglasni".

-Najvažnije je da smo konačno opredijeljeni da zajednički radimo i zajednički donosimo odluke jer nije prirodno za jednu lokalnu zajednicu da nema saradnje između Skupštine i načelnika - potcrtao je Duraković u izjavi za Fenu.

Blicko.ba/fena

 
Baner

Anketa

Uspomene su Vam najdraže kao: