Blicko.ba - Info portal!

 
 • Registracija
  *
  *
  *
  *
  *
  Fields marked with an asterisk (*) are required.

Nakon kišnog vikenda evo kakvo nas vrijeme očekuje do kraja sedmice

E-mail Ispis PDF

Jutros se u Krajini i većem dijelu sjevera Bosne izvedrilo. U ostatku zemlje je oblačno.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C):

Bjelašnica 1; Ivan Sedlo i Kupres 8; Bihać i Sanski Most 10; Banja Luka, Bugojno i Prijedor 11; Doboj, Drvar, Jajce, Livno, Sarajevo i Srebrenica 12; Gradačac i Tuzla 13; Bijeljina, Zenica i Zvornik 14; Trebinje 19; Mostar, Neum i Stolac 20 °C.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 943 hPa, za 2 hPa je manji od normalnog i raste.

Danas od jutarnjih sati postepeno razvedravanje sa zapada prema istočnim područjima. U jutarnjim satima malo kiše može pasti u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim dijelovima zemlje. Do poslije podnevnih sati očekuje se smanjenje oblačnosti u cijeloj zemlji. Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura koja će poslije podne oslabiti. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 21 °C, na jugu Hercegovine od 21 do 25 °C.

U Sarajevu prije podne oblačno. Poslije podne se očekuje razvedravanje. Najviša dnevna temperatura zraka do 18 °C.

Osjetno niže temperature zraka ugodno će djelovati na većinu populacije. Hronični bolesnici i meteoropate ne bi trebali imati jačih tegoba. Postepena stabilizacija vremena tokom dana dodatno će poboljšati opštu sliku.

U utorak će u Bosni i Hercegovini biti pretežno sunčano vrijeme. U jutarnjim satima po kotlinama u Bosni će biti magle. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera, krajem dana u skretanju na jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka između 4 i 9 °C, na jugu Hercegovine od 10 do 15 °C. Najviša dnevna temperatura zraka između 19 i 24 °C, na jugu Hercegovine od 22 do 26 °C.

U srijedu se u Bosni i Hercegovini očekuje sunčano vrijeme uz malu, poslije podne i umjerenu naoblaku. Jače naoblačenje sa zapada se očekuje u noći na četvrtak. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera, u noći u skretanju na sjever. Najniža jutarnja temperatura zraka između 7 i 12 °C, na jugu Hercegovine od 12 do 16 °C. Najviša dnevna temperatura zraka između 22 i 27 °C.

U četvrtak se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno oblačno vrijeme. Kiša se očekuje u Krajini, zapadnim područjima Bosne i u Hercegovini. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 7 i 12 °C, na jugu Hercegovine od 13 do 17 °C. Najviša dnevna temperatura zraka između 17 i 23 °C.

U petak će u Bosni i Hercegovini biti oblačno vrijeme sa slabom kišom. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 7 i 13 °C, na jugu Hercegovine od 13 do 17 °C. Najviša dnevna temperatura zraka između 16 i 22 °C.

 

Blicko.ba/avaz

 
Baner

Anketa

Uspomene su Vam najdraže kao: