Blicko.ba - Info portal!

 
 • Registracija
  *
  *
  *
  *
  *
  Fields marked with an asterisk (*) are required.

Tuzla domaćin kvalifikacija za Eurobasket 2017. godine

E-mail Ispis PDF

Organizacija kvalifikacijskih utakmica reprezentacije BiH u košarci za Evropsko prvenstvo koje će biti održano 2017. godine bila je tema današnjeg sastanka premijera Tuzlanskog kantona Bege Gutića i člana Upravnog odbora Košarkaškog saveza BiH Mirsada Đonlagića, saopćilo je Odjeljenje za informisanje Tuzlanskog kantona.

Kako je na sastanku rečeno, plan je da tri utakmice kvalifikacijskog ciklusa naša muška seniorska reprezentacija kao domaćin odigra na području Tuzlanskog kantona.

Radi se o utakmicama protiv reprezentacije Turske 25. novembra ove godine, te protiv reprezentacija Rumunije i Izraela u februaru i novembru naredne godine.

Premijer Gutić zadovoljan ovom idejom rekao je da je Vlada Tuzlanskog kantona spremna podržiti ovaj projekat.

"Tuzla i Tuzlanski kanton su već dobro poznati kao sredina koji voli i poznaje košarku. S obzirom na to da je ovdje atmosfera na košarkaškim utakmicama uvijek bila vrhunska, sa zadovoljstvom smo prihvatili ponudu da budemo domaćini svih domaćih utakmica kvalifikacijskog ciklusa“, rekao je Gutić.

Osim Gutića i Đonlagića, današnjem sastanku su pristustvovali ministar obrazovanja, nauke kulture i sporta TK Izet Jagodić i savjetnik premijera TK Miralem Nuhanović, navodi se u saopćenju.

Blicko.ba/Onasa

 
Baner

Anketa

Uspomene su Vam najdraže kao: