Blicko.ba - Info portal!

 
 • Registracija
  *
  *
  *
  *
  *
  Fields marked with an asterisk (*) are required.

BUDAN VEĆ TREĆI DAN Pero Gudelj sve bolje, sa ljekarima priča kratko i razgovjetno

E-mail Ispis PDF

Zdravstveno stranje vlasnika trgovačkog lanca "FIS" Pere Gudelja, koji se liječi na intenzivnom odjeljenju Klinike za neurohirurgiju Univerzitetskog kliničkog centra Sarajevo (UKCS), konstantno se poboljšava.

Kako nam je potvrdila glasnogovornica UKCS-a Muamera Šehić, stanje poznatog bh. biznismena trenutno je stabilno. Budan je, reaguje na komande ljekara, a na njihove upite kratko i razgovjetno odgovara.

- Znači, možemo reći da mu je stanje u odnosu na protekle dane dosta bolje i iskreno se nadamo njegovom potpunom oporavku - istaknula je Šehić.

Dodala je da će Gudelj ostati smješten na intenzivnom odjeljenju Klinike za neurohirurgiju, jer se još uvijek ne može reći da je van životne opasnosti s obzirom na vrstu i težinu povreda.

Gudelja, koji je probudio prije tri dana, svakodnevno posjećuje djeca.

Podsjećamo, Gudelj je 10. augusta pronađen na lokalnom putu u mjestu Krčevina kod Viteza s vidljivim povredama glave, nanesenim vatrenim oružjem. Nakon samoranjavanja, podvrgnut je izuzetno složenom operativnom zahvatu na Klinici za neurohirurgiju UKCS-a, koji je trajao punih sedam sati. Operacija je povjerena liječničkom timu na čijem je čelu bio specijalista neurorirugije dr. Mersad Baručija.

Blicko.ba/avaz

 
Baner

Anketa

Uspomene su Vam najdraže kao: