Blicko.ba - Info portal!

 
 • Registracija
  *
  *
  *
  *
  *
  Fields marked with an asterisk (*) are required.

Skupština TK razmatra ostavku Bege Gutića, hitna sjednica zakazana zbog Fabrike obuće „Aida“

E-mail Ispis PDF

Poslanici Skupštine Tuzlanskog kantona na današnjoj će sjednici razmatrati pismenu ostavku Bege Gutića, premijera Tuzlanskog kantona, u kojoj se, između ostalog navodi, da razlog za ovakav postupak leži u činenici da od samog formiranja Vlade TK jedan broj ministar nije odgovorio posatvljenim ciljevima, niti su pokazali spremnost za provođenje planiranih reformi što je za posljedicu imalo stvaranje kriza koje su blokirale funkcionalan rad kantonalne Vlade.

U Gutićevoj ostavci dalje se navodi da se prva kriza pojavila već kod donošenja najvažnijeg dokumenta, Budžeta Tuzlanskog kantona, nakon čega je uslijedio čitav niz neželjenih situacija.

Preglasavanje u radu Vlade TK kontinuirano je usporovalo stvaranje pozitivne atmosfere što je, kako piše, u konačnici imalo za posljedicu osjećaj nejedinstva koji je onemogućavao rad kako izvršnog nivoa vlasti, tako i Skupštine TK.

Neki poslanici su kazali da su iz tek iz medija saznali da će premijer podnijeti ostavku. Prihvatanjem ostavke kantonalnog premijera prestaje mandat Vladi TK.

Inače, sjednica hitnog karaktera sazvana je zbog razmatranja prijedloga Odluke o davanju saglasnosti na tekst Sporazuma o preuzimanju obaveza plaćanja obračunatih a neuplaćenih određenih javnih prihoda, obveznika uplate Fabrike obuće „Aida“ d.d. Tuzla.

 

Blicko/avaz

 
Baner

Anketa

Uspomene su Vam najdraže kao: