Blicko.ba - Info portal!

 
 • Registracija
  *
  *
  *
  *
  *
  Fields marked with an asterisk (*) are required.

TURSKI MEDIJI O PRONEVJERI BRAČNOG PARA SANDAL Mustafi prijeti zatvor zbog pranja novca

E-mail Ispis PDF

- Mi smo pošteni ljudi, nismo kriminalci pa da pronevjerimo novac na bilo koji način. Pošteno zarađujemo i bavimo se ovim poslom. Nikada nismo imali problema sa zakonom- rekla je pjevačica Emina Jahović, na pitanje o pisanju turskih medija da njen suprug Mustafa Sandal, jedan od najpoznatijih turskih pjevača i kompozitora, ima problema sa zakonom oko utaje poreza i prevara.

Emina je ovih dana boravila u Beogradu, jer je snimala spot za novu pjesmu.

Glavna tema turskih medija posljednjih dana jeste novac koji ovaj par nemilice troši, a novinari postavljaju uvijek isto pitanje: "Odakle im?!"

Kako pišu turski mediji, sve je krenulo kada je jedan kompozitor iz Grčke tužio Mustafu Sandala za autorska prava, navodeći da je Sandal ukrao njegovu pjesmu koju je obradio, prodavao preko interneta i tako zaradio čitav milion turskih lira (oko 350.000 eura) za dva mjeseca! Tada su krenule priče o prevari i tamošnje vlasti počele su proveru porijekla imovine koju Mustafa i Emina posjeduju, prenosi blic.rs..

Mediji u Turskoj kažu da Sandalu prijeti oduzimanje imovine stečene u prethodnih 15 godina zbog novca koji je, kako oni tvrde, prao od 2001. godine najprije preko izdavačke kuće svog menadžera, a zatim i preko svoje. Menadžer je navodno osuđen na tri godine zatvora i naplaćeno je dva miliona lira (700.000 eura), a Mustafa je još na sudu.

Sandalov advokat tražio je da se pjevaču sudi po starom zakonu iz 2000. godine, po kom bi dobio zatvorsku kaznu od tri do šest mjeseci i kaznu do 50 miliona lira (17 miliona eura), dok tužilaštvo insistira da mu se sudi po novom zakonu po kome je za ovakvo djelo propisana zatvorska kazna do dvije i po godine, a novčana oko 52 miliona eura.

- To su samo priče, koliko da se piše. Sve je to preuveličano. Pisalo se o nekretninama i o brodu koji smo kupili, ali nema to veze sa pronevjerom novca - kaže Emina.

Na pitanje da otkrije da li će skupocena jahta koju je njen suprug nedavno kupio za dva miliona eura, a za opremanje navodno potrošio još preko sto hiljada, kako su i pisali turski mediji, nositi njeno ime, Emina se zbunila:

- Pa, mislim to je... mi smo... Malo je glupo da pričam o tome - rekla je Emina, a onda se posavjetovala sa svojim PR-om koji joj je rekao šta da kaže.

- Te stvari nemaju veze sa mojom karijerom - kratko je odgovorila.

Nova jahta se, inače, kako kažu turske novine, vodi na ime Emine Sandal.

Blicko.ba/avaz

 
Baner

Anketa

Uspomene su Vam najdraže kao: