Blicko.ba - Info portal!

 
 • Registracija
  *
  *
  *
  *
  *
  Fields marked with an asterisk (*) are required.
Greška
 • JFolder::files: Putanja nije folder:
Napomena
 • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files.

"Labuđe jezero“ u Tuzli

E-mail Ispis PDF

Ništa tako odavno nije ispunilo dušu Tuzlaka kao što je to sinošnja baletna predstava "Labuđe jezero" u izvedbi „Carskog ruskog baleta" iz Rusije, izvedena u

specijalno za tu priliku pripremljenom ambijentu Sportsko kulturnog centra "Mejdan". Preko 5.000 posjetitelja, željnih istinske umjetnosti, ovacijama je pozdravilo ansambl koji je poznato djelo slavnog Petra Iljiča Čajkovskog doveo do savršenstva. Za tuzlansko „Labuđe jezero" karte su bile rasprodate čim su puštene u prodaju, što je bio najbolji dokaz da građani Tuzle trebaju i zaslužuju mnogo više od folkerskog kiča koji im se u kontinuitetu nudi. Inače predstavu „Labuđe jezero" osmislio je Gediminas Taranda, a originalnu koreografiju Lev Ivanov, Marius Petipa i Aleksandr Gorsky. Njegovo izvođenje u „Mejdanu" bio je svojevrstan poklon Tuzli za dobijanje statusa grada.

{gallery}labudjejezero{/gallery}

 
Baner

Anketa

Uspomene su Vam najdraže kao: