Blicko.ba - Info portal!

 
 • Registracija
  *
  *
  *
  *
  *
  Fields marked with an asterisk (*) are required.

Kako da sačuvate bateriju na vašem telefonu

E-mail Ispis PDF

Najveća mana današnjih pametnih telefona je baterija. Iako postoje razni trikovi kako bi produžili njeno trajanje, rijetko koji od njih funkcioniše kako treba.

I ljudi koji se ne razumiju previše u pametne telefonu znaju da je ekran najveći potrošač. Što je jače osvjetljenje, to je veća potrošnja.

Kada je piksel osvjetljen, telefon stvara jaču svjetlost i samim tim troši više baterije nego kada je u pitanju tamniji piksel. Veoma često, čak i kada se ne koriste, pojedine aplikacije troše bateriju. To su uglavnom one koje su besplatne i koje u sebi sadrže veliki broj reklama. Reklame i podaci o lokaciji se neprestano ažuriraju unutar njih čak i kada ih ne koristimo, što koristi procesor telefona i internet konekciju, a samim tim i troši bateriju.

Aplikacije koje rade u pozadini takođe troše njenu snagu. To su uglavnom one koje pokazuju vremensku prognozu, razne društvene mreže i aplikacije za dopisivanje poput Viber-a, mailovi… Ukoliko one često traže ažuriranje kako bi uvijek prikazivali najnovije informacije, to će veoma brzo istrošiti vašu bateriju. Vibracija koristi bateriju mnogo više neko kada se koristi samo zvono. Jednostavno isključite vibraciju.

Foto:Ilustracija/Blicko.ba/SOURCE.BA

 
Baner

Anketa

Uspomene su Vam najdraže kao: