Blicko.ba - Info portal!

 
 • Registracija
  *
  *
  *
  *
  *
  Fields marked with an asterisk (*) are required.

Panika među ženama: U Venecueli nestašica silikona

E-mail Ispis PDF

Osim po svojim prirodnim ljepotama Venecuela je poznata i po najvećem broju svjetskih misica.

Koliko žene u ovoj zemlji vode računa o svom izgledu svedoči činjenica da 85 hiljada njih godišnje uveća grudi. Zbog tako velike potražnje trenutno nema dovoljno silikona iz provjerenih izvora, pa se žene okreću neprovjerenim alternativama.

Zbog nedostatka silikonskih implantata koji su odobreni od Američke administracije za hranu i lijekove, Venecuelanke odlaze kod hirurga koji su voljni da im ugrade kineske silikone ili one nepoznatog porijekla koji nisu medicinski ispitani.

Kako je ljepota u ovoj zemlji jedna od najvažnijih stvari potražnja za silikonskim grudima rezultira i njihovom visokom cijenom, zbog čega su se organizovali i protesti ovog proljeća.

"U kulturi Venecuele ljepota je imperativ, pa silikone ugrađuju i najsiromašnije žene", objasnio je hirurg Danijel Slobodjanik. Opsesija ljepotom prevazilazi granice normalnog, pa se žene sve češće odlučuju na jeftiniju varijantu ugradnje kineskih implantata.

"Iskreno ne mogu da sudim o njihovom kvalitetu, ali činjenica je su mi žene sa takvim silikonima češće dolazile na rekonstrukciju grudi", rekao je hirurg.

Ipak, vlada ove zemlje se uopšte nije sažalila za pripadnice lepšeg pola koje su protestvovale jer nemaju dovoljno novca za silikone. Zapravo, pokojni predsednik Ugo Čavez je opsednutost Venecualnki plastičnim operacijama nazvao užasnom.

Foto:Ilustracija/Blicko.ba/B92

 
Baner

Anketa

Uspomene su Vam najdraže kao: