Blicko.ba - Info portal!

 
 • Registracija
  *
  *
  *
  *
  *
  Fields marked with an asterisk (*) are required.

Dječačke frizure hit jeseni

E-mail Ispis PDF

Bez obzira na godišnje doba, kosa se uvijek mora njegovati. Kao što u ljetnjim danima kosu štitimo od sunca tako treba da je štitimo i od kiše. Savjet je da ukoliko pokisnete, kosu odmah operete kako ona ne bi upijala štetne supstance.

Skraćivanje kose preporučujem svaki mjesec dana, jer se ona tako obnavlja, brže raste i mnogo je zdravija.

Za predstojeću sezonu apsolutni hit jesu dječački ženstvene kratke frizure. Ne samo da su manje zahtjevne, nego i golicaju maštu između "dobrog drugara" i seksi zavodnice.

Dječačke frizure će vam omogućiti da se šetate na liniji između dječaka i djevojčice dajući vam slobodu odabira koga danas želite sresti u ogledalu. Naravno, to ne znači da vam je time oduzeta ženstvenost. Naprotiv!

Poželjno je u ovom periodu kosu podvrgnuti i određenim tretmanima, jer je isušena od sunca i slane vode.

Recimo maske, keratinski tretmani, različita ulja, dobri šamponi i maske, ampule su stvari koje će kosi vratiti sjaj, punoću i zaštiti je od hladnog vazduha i vjetra. S obzirom da i u narednom periodu slijede kiše i hladnije vrijeme, posebnu pažnju treba posvetiti njezi valovite i kovrdžave kose.

Nju je potrebno mnogo više hraniti kako kosa ne bi upijala vanjsku vlagu. Naravno najbolji i možda najeftiniji lijek za vašu kosu uvijek su dobri šamponi i što više izbjegavanja tretiranja fenovima i peglom za kosu.

Kada su trendovi frizura u pitanju i dalje su atraktivne kratke frizure asimetričnih rezova sa dugim isjeckanim šiškama, te "krijestama" u svim mogućim smijerovima. Hrabrije dame ili osobe mladalačkog duha će se možda odlučiti i za višebojnu kosu sa pramenovima ili šiškama druge boje.

Znate kako kažu: ako ne možeš promijeniti ništa u glavi, možeš na glavi. Stoga se poigrajte ove jeseni sa svojom frizurom uz mnoštvo inspiracije koju možete pronaći u svakom malo boljem časopisu posvećenom kosi.

Blicko.ba/NN

 
Baner

Anketa

Uspomene su Vam najdraže kao: