Blicko.ba - Info portal!

 
 • Registracija
  *
  *
  *
  *
  *
  Fields marked with an asterisk (*) are required.
Greška
 • JFolder::files: Putanja nije folder:
Napomena
 • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files.

Foto: Posljednji oproštaj od Haska Sinanovića koji je poginuo u stravičnoj nesreći

E-mail Ispis PDF

Rodbina, susjedi, prijatelji i građani Tuzle su se u velikom broju okupili danas u 16.30 sati ispred Islamskog centra Tušanj u Tuzli, gdje su odali počast Hasanu Sinanoviću (23) zvanom Hasko iz Tuzle, koji je poginuo u stravičnoj nesreći koja se dogodila u utorak kod Hotela „Tuzla“.

Tada su poginuli još i Zineta Osmanović (59) i Nenven Kalesić (23).

Podsjećamo, nesreća se dogodila kada je Sinanović, vozeći velikom brzinom motocikl Honda, udario Zinetu Osmanović dok je prelazila ulicu.

Tijelo žene odbačeno je 50 metara od mjesta udara, a momci su motociklom udarili u saobraćajni znak, nakon čega su obojica podlegla povredama na mjestu nesreće. Motocikl je nastavio da se kreće i zaustavio se prilikom udara u konstrukciju autobuske stanice.

Sinanoviću je poslije odavanja počasti, klanjana dženaza i obavljen ukop na mezarju Tušanj. Njegovi prijatelji su prilikom ukopa, iz kartonske kutije na mezarju pustili veći broj bijelih golubova u znak na mladi ugašeni život.

Iz rijeke ljudi koja se kretala velikom raskrsnicom u Tušnju, samo se mogao čuti plač i jecaj, te velika tuga i žalost koja je vladala ovim ulicama.

Na raskrsnici kod mezarja Tušanj, motori sa nalijepljenom posmrtnicom Sinanovića su zatvorli ulicu, te je saobraćaj bio obustavljen sve dok se nije završila dženaza, a vozila su usmjeravana na drugu stranu.

Sahrana Nevena Kalesića obavljena je u četvrtak 14. augusta na groblju Trnovac.

{gallery}HASKO{/gallery}

Foto: Ahmet Bajrić Blicko/Avaz

 
Baner

Anketa

Uspomene su Vam najdraže kao: