Blicko.ba - Info portal!

 
 • Registracija
  *
  *
  *
  *
  *
  Fields marked with an asterisk (*) are required.

Savršena suknja za vaš oblik tijela

E-mail Ispis PDF

Odjećom možemo istaći najbolje na nama, ali i naglasiti mane. Stoga je pravila odabir odjevnih komada vrlo bitan. Nastavite čitati i otkrijte kakvi modeli suknji laskaju vašem obliku tijela.

JABUKA

Obliku tijela kod kojeg je donji dio kraći, a bokovi i stomak nešto jači i izraženiji, najbolje će pristajati kratke suknje visokog struka, koje ističu noge, a prikrivaju bokove. Idealne suknjice za vas su i sportski modeli, kakve nose teniserke, koje će sjajno izgledati uz baletanke, japanke ali i seksi sandale s petom.

BANANA

Ukoliko su vam struk, bookovi i ramena iste širine, vi pripadate tipu građe koji se naziva banana. Vama najbolje odgovaraju uske suknje koje prate liniju tijela. A idealno vam pristaju i ove sezone ultra trendi suknje midi dužine. Ovakav oblik suknje savršen je izbor za vas jer će vam malo naglasiti obline, dodati na volumenu i istači noge. Suknje sa šarama, također će dati iluziju oblina vašem tijelu, a asimetrični rubovi skrenuti pažnju na vaše vitke noge.

PJEŠČANI SAT

Naglašenim oblinama kakve posjeduju dame sa građom poput pješčanog sata savršeno će pristajati pencil suknje jer će ovaj kroj vizuelno smanjiti bokove i ublažiti obline. Ako vam se čini da ćete u takvoj suknji izgledati preozbiljno, odaberite neku u jarkoj boji ili je stilizirajte s razigranim gornjim dijelom i vaš outfit neće ostati nezamijećen.

KRUŠKA

Ako su vam bokovi dosta širi od ostatka tijela, te imate nešto jače noge vi pripadate grupi žena s kruškolikom građom tijela, a takvim damama savršeno pristaju suknje A-kroja, te one s visokim strukom koji će vizualno suziti vaše bokove. Odličan izbor za vas su i suknje srednje dužine koje prate liniju tijela, kao i one do koljena izrađene od laganijih materijala.

Blicko.ba/Ljepota.ba

 
Baner

Anketa

Uspomene su Vam najdraže kao: