Blicko.ba - Info portal!

 
 • Registracija
  *
  *
  *
  *
  *
  Fields marked with an asterisk (*) are required.
Greška
 • JFolder::files: Putanja nije folder:
Napomena
 • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files.

Foto: Posljednji ispraćaj Hasana Bećirovića

E-mail Ispis PDF

U prisustvu članova porodice i mnogobrojne rodbine i prijatelja danas je u Tuzli klanjana dženaza i obavljen posljednji ispraćaj delegata u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, poznatog privrednika i dugogodišnjeg predstavnika u najvišim organima parlamentarne i izvršne vlasti BiH, Hasana Bećirevića.

Ispraćaju ispred Komemorativnog centra u Tuzli, prisustvovalo je oko hiljadu građana, među kojima i član Predsjedništva BiH Željko Komšić, delegat u Domu naroda BiH Halid Genjac, poslanici u PS BiH Šefik Džaferović i Denis Bećirević, predsjednik SDP-a Zlatko Lagumdžija, generalni sekretar SDA Amir Zukić, kao i mnogobrojni saradnici Hasana Bećirovića iz cijele BiH.

-Hasan je volio BiH i bosanskohercegovačkog čovjeka, uporno djelujući i nesebično dajući sve od sebe za jaku i uređenu državu, za dobrobit svih njenih građana – kazao je između ostalog Halid Genjac, opraštajući se od Hasana Bećirevića jučer u Tuzli.

Dženazu Hasanu Bećireviću ispred Džindijske džamije u Tuzli predvodio je poznati tuzlanski alim Muhamed ef.Lugavić, a ukop je obavljen na mezarju Bukovčić.

{gallery}DZENAZAB{/gallery}

 

Foto: Ahmet Bajrić Blicko/Avaz

 
Baner

Anketa

Uspomene su Vam najdraže kao: