• Registracija
  *
  *
  *
  *
  *
  Fields marked with an asterisk (*) are required.

SUĐENJE ALJUKIĆU I ĐULOVIĆU Kazne za prekršaje stizale nakon 16 mjeseci

E-mail Ispis PDF

Saslušavanjem svjedoka u Općinskom sudu Tuzla danas je nastavljen dokazni postupak na suđenju Samiru Aljukiću i Adnanu Đuloviću, koji se terete za počinjenje nekoliko krivičnih djela kojim su oštetili budžet TK za najmanje 100.000 KM.

 

Jučer su saslušani Senaid Junuzović (vozač u preduzeću Termoglas), Fikret Kamenjaković (tehnički direktor preduzeća Termoglas), Nijaz Smajić (vlasnik servisa Smajkan), Nermin Trumić (direktor preduzeća Sanpro) te Edi Sinanović, Miroslav Đuranović, Mile Savić, Zoran Mojić i Rajko Šovira

 

Tužiteljica Danica Kovačević - Arapović sudiji Samiru Jusičiću dostavila je dokumentaciju u kojoj stoji kako su kazne za počinjene prekršaje isporučivane 16 mjeseci nakon počinjenja.

Tako je kombi VW, kojim je upravljao Senaid Junuzović, zbog tehničke neispravnosti isključen iz saobraćaja i poslat na vanredni tehnički pregled 2. novembra 2011. godine, ali su kazne za fizička i pravna lica poslate tek 5. februara 2013. godine.

Međutim, svjedoci, odnosno uposlenici preduzeća "Termoglas" iz Živinica naveli su kako Aljukića nikada prije nisu čuli ni vidjeli te da on od njih nije tražio bilo kakvu korist.

Podsjetimo kako se Aljukić i njegovi saradnici optužnicom Kantonalnog tužilaštva TK terete da su proteklih nekoliko godina ucjenjivali privatne poduzetnike u TK, a u vezi s dozvolama za transport te saobraćajnim kaznama.

 

 

Blicko.ba/avaz

 
Baner