• Registracija
  *
  *
  *
  *
  *
  Fields marked with an asterisk (*) are required.

U Hrvatsku ušlo više od 11.000 izbjeglica, zatvoreno 7 granica sa Srbijom

E-mail Ispis PDF

U Hrvatsku je sinoć do 22 sata stiglo 11.003 izbjeglica. Svi granični prijelazi prema Srbiji su zatvoreni, saopćeno je iz MUP-a. U saopćenju se navodi da će granični prijelazi ostati zatvoreni do daljnjeg.

Kilometarske kolone

- Za sav promet zatvoreni su granični prijelazi Ilok, Ilok 2, Principovac, Principovac 2, Tovarnik, Erdut i Batina, zbog povećanog dolaska imigranata - poručuju iz Hrvatskog autokluba HAK.

Kako piše 24sata.hr, otvoren je granični prijelaz Bajakovo, a HAK javlja da je jutros na njemu pojačan promet te da je kolona na izlasku 1,5 kilometara te da su na ulasku moguća čekanja.

Iako je hrvatska zatvorila sedam graničnih prijelaza sa Srbijom producent američke televizijske mreže ABC News Nasser Atta na svom Twitteru noćas je napisao kako je vidio veći broj izbjeglica da ulaze u Hrvatsku preko polja.

Formiranje kriznog stožera

Zbog velikog broja izbjeglica Hrvatsku ima promjena i poteškoća u željezničkom prijevozu na nekim relacijama. Hrvatske željeznice objavile su da će danas na nekim linijama prometovati autobusi umjesto vozova.

Prema pisanju hrvatskih medija, Osječko-baranjski stožer zaštite i spašavanja sastali su se tokom noći, prilikom čega su naglasili da je situacija haotična.

Oni traže od premijera Hrvatske, Zorana Milanovića i ministra unutrašnjih poslova te zemlje, Ranka Ostojića "ozbiljan pristup situaciji" i formiranje kriznog stožera u Tovarniku. Rekli su i da je na području Bijelog Manastira oko 6.000 izbjeglica.

Ulazak u Sloveniju

Slovenci su dopustili ulazak 150 migranata koje su isprva željeli vratiti u Hrvatsku s graničnog prijelaza Dobova. Prevezli su ih u Postojnu, na zapadnu Slovenije. Policija nije htjela reći zašto je na koncu dopustila migrantima ulazak u Sloveniju. Podsjećamo, sinoć je predstavnik slovenske policije Anton Stubljar kazao da će Slovenija vratiti izbjeglice u Hrvatsku.

 
Baner