• Registracija
  *
  *
  *
  *
  *
  Fields marked with an asterisk (*) are required.

Blicko.ba - Info portal!

Crtež sirijskog dječaka koji je ostavio bez teksta i njemačku policiju

Dječak koji je pobjegao od užasa rata u Siriji i uspio sa svojom porodicom nakon velikog broja dana neizvjesnosti doći do Njemačke, poklonio je policajcima u Passau crtež koji ih je ostavio bez teksta.

 

Građani jedu kancerogeno povrće, zemljište u dijelovima FBiH puno teških metala

MOSTAR - Nakon što je Federalni zavod za agropedologiju tokom ove godine izuzeo 14 uzoraka zemljišta u donjem toku rijeke Spreče te utvrdio alarmantne činjenice o zagađenosti zemljišta teškim metalima i kancerogenim spojevima, Vlada FBiH je naložila da se provedu dodatna istraživanja, što je i učinjeno.

 

Referendum u RS-u 15. novembra

Referendum koji je raspisala Narodna skupština RS o pravosudnim institucijama i odlukama visokih predstavnika bit će održan 15. novembra, pišu Nezavisne novine.

 

HRVATSKA U NAJTEŽEM SUKOBU SA SRBIJOM NAKON PADA MILOŠEVIĆA

Zatvaranjem hrvatsko-srpske granice Zagreb i Beograd zaigrali su vrlo opasnu igru, čiji je ishod u ovom trenutku teško predvidjeti. I dok su odnosi Hrvatske i Srbije potonuli vjerojatno na najnižu točku od završetka Domovinskog rata, u cijelu se priču sada uključuje i EU.

   

CIJELA SE NJEMAČKA PITA Što se događa s Angelom Merkel?

 

Mi to možemo - poruka je to koju neprestano ponavlja njemačka kancelarka Angela Merkel otkako se krajem kolovoza obvezala da će odobriti azil svakome tko dolazi iz Sirije i ostalih zemalja pogođenih nasiljem i ratom (i istovremeno postrožiti ionako rigorozne azilne regule za ekonomske migrante).

 

EVROPA SLOŽNA: NE MOŽE VIŠE OVAKO! Odgovor na krizu - aktivira se kopnena straža EU

Samit lidera zemalja članica Evropske unije završen je rano jutros usvajanjem serije mera za jačanje kontrole vanjskih evropskih granica, uz dodatnu pomoć za izbjeglice van teritorije EU.

 

BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN Blagdan žrtvovanja svega što je prolazno

Muslimani širom svijeta danas su dočekali jedan od svoja dva najveća blagdana Kurban-bajram. Sama simbolika Bajrama temelji se na žrtvi i bogobojaznosti. Kurban-bajram blagdan je žrtvovanja svega prolaznog, materijalnog, lošeg, beskorisnog, zarad približavanja Allahu, dž. š.

   

Stranica 8 od 643

Baner
Baner
April 15, 2018

Doboj

Svjetliča,Striježevica,Ševarlije, Tekućica, Tisovac, Tovira, Trbuk, Trnjačani, Trnjani, Vranduk i Zarječa. Poslije potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma, najveći dio općine Doboj sa gradom…
Septembar 07, 2016

Rezultat osam godina pregovaranja: Nema naznaka održavanju izbora u Mostaru

Posljednji pokušaji zastupnika u Parlamentarnoj skupštini BiH da na sjednici održanoj u aprilu ove godine postignu dogovor o prijedlogu izmjena Izbornog zakona BiH, kojim bi se omogućilo
Januar 28, 2016

RADONČIĆ NA ROČIŠTU U SUDU BiH: Ovo je čisti politički proces!

Ovo je čisti politički proces i sukob sekularističke i neke druge opcije, izjavio je sinoć lider Saveza za bolju budućnost Fahrudin Radončić na kraju maratonskog, skoro šestosatnog ročišta za…
Baner
Baner
Oktobar 25, 2015

Damir Beljo: Učinit ću sve da se zastava BiH zavijori u Las Vegasu!

  Nakon velike pobjede nad Nijemcem Mohamadom Rasulijem u Širokom nije bilo spavanja poslije meča, jer dugo sam čekao da sve završimo s doping-kontrolom.
Oktobar 19, 2015

Španski velikan želi Miralema Pjanića

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić sjajnim igrama u redovima italijanske Rome privukao je pažnju velikih evropskih klubova.
Oktobar 12, 2015

Evo kojih 15 reprezentacija je osiguralo plasman na Euro 2016. u Francuskoj

  Nastup na Evropskom nogometnom prvenstvu 2016. godine u Francuskoj osim domaćina do sada je osiguralo još 15 reprezentacija od 24 koliko će ih nastupiti na EP-u.
Baner
Trenutno aktivnih Gostiju: 41 
Baner
Baner

Izdvojene vijesti

Oktobar 23, 2015
  Poljoprivrednici sa područja TK protestujući u… Opširnije...
Oktobar 23, 2015
Moskva potvrđuje da je bivši američki predsjednik… Opširnije...

Showbizz

Septembar 26, 2015
Nakon mjeseci grozničavih medijskih nagađanja,… Opširnije...
Septembar 18, 2015
Will Smith i njegova supruga Jada našli su se na… Opširnije...
Baner

Zanimljivosti

Oktobar 25, 2015
Facebook je odlučio da poboljša svoj pretraživač:… Opširnije...
Oktobar 14, 2015
Na otoku Providencia niko ne žuri. Niko ne… Opširnije...
Baner
Baner
Baner